четвъртък, 7 юни 2007 г.

Workshop!?

Какво е workshop ?
Това e по западната думичка за семинар. Събитие което има за цел да се представят правилно знанията и да има участие на " публиката " за да могат да усетят полужителния ефект от движенията в/у себе си!
Много актуална тема, като се има в предвид наличието на огромно невежество в паркур обществото! Филмът " Паркур начин на живот " е обида към цялото паркур общество! Добрите намерения на снимачния екип не са достатъчни, да кажеш, че салтата били тема на разисквания в паркур обществото и да се измъкнеш по чорапки от голямата глупост която е филмът. Как беше, касов? Участниците ... незнам какво са мислили докато са се снимали не ги упреквам, може да са били изманипулирани, още по зле за тях, като се има в предвид, че паркур помагал и на другите аспекти от живота, така е но нека да не бъде криворазбрано. Броят на самоубийците разте всеки ден, непрекъснато има деца които не правят разлика между демонстрация и тренировка. Хоп гледали някое готино клипче и излизат да пробват разни силни движения от клипчето и влизат в болница, защото си мислят, че без физическа подготовка могат да направят движението! На клипчетата изглежда лесно, ама никой не ги пита тея хора колко усилия са положили за да стигнат до там да правят силни контролирани движения! Целта на workshop-a е да се запознаят децата предимно и всички други желаещи с безопасният постепенен начин на тренировка който ще им позволи докато практикуват спорта да се съхранят и да се натренират! Знанието се предава от човек на човек, не от интернет на човек или от книга на човек. Движенията имат садържание което не се вижда на клиповете. Медиата упорочава спорта с прекаления си глад за зрелище, провокират се хората точно от такива предавания - " Шампиони по Фреерън " Хахаха. Извинявам се за смеха. Moving right along. Неискам да гледам клиповете от Jam-овете, отвращавам се от безразсъдното отношение на хората които правят движения, неискам да се свързвам с никоя организация в България (pkbg), защото когато тренирам идват хора и ми викат " Ааа ти паркур правиш а ? Задно салто от гаража можеш ли ? " пфф стига излишна суетня, изморен съм да им обеснявам, но го правя, дано някой се усети! Защо го правя ли? Защото ясното ми намерение е да няма свинщини от сорта на " аз съм по добър щото скачам от по високо и не ми пука к'во става с тялото ми ". Така след време заради посредственните практикуващи и безбройните медиини изяви на посредственност и зрелище ще се обърка представата за това което правим. Неискам да имам нищо общо и с хората правещи подобни глупости, защото когато се издънят, аз ще съм повлечен покрай тях.
Много се радвам, че успях да се запозная с шепа народ които тренират и имат правилно отношение към нещата, няма да споменавам имена, те се знаят кои са. Workshop-а има за цел да спре всичките свинщтини. Основното препядствие за преудоляване при workshop-a като начало е спонсорството, лекции -какво е демонстрация и какво тренировка, организация, ефективност, постепенна тренировъчна стратегия за неопитните. За опитните знанието ще се предлага според търсенето, пък ако има някой по опитен от хората които ще водят workshop-а нека помогне, апелирам към всички които имат идей и предложения и желание да учавстват, как да го направим. Нека положим усилия заедно за да съхраним нещо красиво, не да го обръщаме в нов вид цирк. Благодря за отделеното време.

За контакти:
skype - t3h3lone
#artofmovement - Unibg

4 коментара:

Crysiss каза...

Спонсорирането...
да това е голям проблем, и то защо, ти си отговорил в поста си - заради медийния глад за зрелища - кой би си дал парите за нещо не толкова атрактивно, което няма да повлече вниманието към неговата марка? Докато чрез тениска на гърба на самоубиец е много по-лесно и запомнящо се ;)
Колкото и жалко да звучи ми се струва, че всичко ще бъде по-лесно, когато някой вече си изпати по-сериозно - имам предвид благодарение на голямата прокламация на паркур и достигането му до почти всеки 10 годишен, рано или късно ще има пропищели родители, знам че звучи много черногледо, но това са фактите, дори и на по-цивилизовани места от нашия контитент се е случило, така че е въпрос на време да стане и при нас... когато децата нямат култура най-лесно е да се утрепят. :[

Momchil каза...

ха!
чудесен пост. явно и други хора освен мен мислят че филма е зле. медийното отразяване не го прави по никакъв начин по-добър отколкото е всъщност. а режисьорските качества на андрей "хари потър фен n1" хадживасилев просто не мога да коментирам, щото не ги откривам. може да е имал и добри намерения като го е правил, ама то си трябва и талант...

Foxe aka Elitsa Ganeva каза...

и мен ме е страх за децата
stop talking do something

bushina каза...

Лисицо, ще ти се обадя да помагаш като му дойде времето, хехе :)