четвъртък, 20 декември 2007 г.

ДЕС !

ДЕС е кратичкото за Дозирана Екстремна Ситуация.

За какво ни е това пък, ще се питат повечето ?
Така си е, за доста небивалици съм писал и за много ще пиша.

Та да си дойдем на думата за ДЕС-а. Необходим ни е, защото при такива ДЕС може наученото да излезе наяве. Освен това, човек разбира истинската си същност, няма време за фалшиво самолюбие или суетно самочувствие, остава просто сам с възможностите си.

Пример за ДЕС:

1. Ставаш рано към 5-6 часа, да си тръгнал с 2 филий хляб и 1 шише с вода, фенерче, кибритче, хоп в раницата и тръгваш, къде ? Където си решиш, ама далаверата е да се върви без да се спира много много. Ходиш до 12 часа и обръщаш обратно. Моя съвет е да е сред природата.

2. Някой може да няма цял ден на разположение за да ходи като убезумял, затова например 1 китайско столче, да речем 2 минути си е доста сериозен ДЕС. Другия вариант за спестяване на време е със затворени очи, заставаш на 1 крак и си представяш, че около теб има пропаст, залитнеш ли умираш, какво тогава ? Не ще държиш ами направо цялото тяло ще се бори да остане там на 1 крак и очите да са затворени.

3. Други лесни ДЕС са например да станеш рано, да си оправиш леглото и да си измиеш зъбите, за някой това си е цяло предизвикателство. Бъдете творчески свободни и преценете сами за себе си, кое би Ви доставило удовлетворение. Поставете приоритетите доста добре и вложете. Ако нещо не е толкова важно за вас, няма да влагате толкова, но ако нещо е много важно за вас, тогава трябва с цялото си сърце и душа да работите за да го постигнете.

Често съм споменавал намерението като термин, това е непреклонен стремеж към нещо!

Успех на всички! Скоро ще напиша мойте ДЕС, а и съм говорил с harsh и той ще напише неговите ДЕС.

МНОГО ВАЖНО!!! - ДЕС са ДОЗИРАНИ! екстремни ситуаций, което означава, че трябва да се премислят стъпка по стъпка, и да има известна доза сигурност, не някъкви безразсъдни преходи в нищото по никое време!

2 коментара:

Crysiss каза...

Моите ДЕС за сега са от сорта на това с леглото - да стана и да правя курсови работи! :D
А е възможно дори почивката да се превърне в стресова ситуация, когато ти се иска да тренираш, но занеш, че ако тренираш ще си навредиш :D Така че другото предизвикателство е да потуша огъня така, че да мога да го запаля отново, без да го поливам директно с кофата и да няма следа от него.
Нали беше спрял да пишеш в блога? Благодаря, че продължаваш :)

bushina каза...

Хехе, най-лесната работа е да спреш :) Мисля да задълбая в блога, незнам до колко може да се разрастнат работите, но мисля да търся споснорство за Паркур уоркшоп или дарения за нещо като семинар. За момента всичко е пилотно и съм в процес на събиране на инфо. Ако някой има предложения да ги сподели на b_tonkov@yahoo.com И аз благодаря!