неделя, 29 юли 2007 г.

Вътрешния диалог на човек!

Така, да си дойдем на думата.
Защо много от нас тренират години наред и нямат резултати? Това беше доста актуален въпрос, който ми зададоха на Летния джам вчера. Бих искал да обърна голямо внимание на този проблем, защото рано или късно всички се сблъскват с това включително и аз.

Разковничето е в главата на всеки един от нас. В главата на човек бошуват много мисли, една подир друга, тези мисли се борят за нашето внимание. По големия процент мисли даже не са нашите, те са натрапени от обществото и други социални фактори - его или по мащабни човешки черти - себеотразяване. Лошото е че това нещо си има наименование и се смята за болестно състояние в някой среди, нарича се - Вътрешен Диалог.
Този вътрешен диалог за да съществува, хаби ужасно много енергията ни! Доста от хората, които тренират дълги години и нямат резултати са жертва на този енергиен " вампир ". Не са виновни, че незнаят за увладяването на диалога.

Битката с безбройните мисли е сериозена кампания - за цял живот! Важното е даже и за 10 секунди човек ако успее да спре натрапливите мисли и той да си контролира какви мисли му влизат в главата, ще се почувства страхотно. Това е като един сериозен предразсъдък с който един войн трябва да се пребори.

Войн е този човек който се бори със слабостите си, не този човек който се почупва, излага, или става за смях заради егото си.
Пример за предразсъдък: " Олеле тоя човек каква готина кола има, от къде е намерил пари да земе такава готина кола, аз защо нямам такава кола, уффф, да е*а майка му да е*а, искам и аз такава кола, ахх " и така нататък. За да съществува това нещо или подобно, в главата на всеки човек то използва от енергията която имаме. Заради това хората са изтощени и нямат резултати независимо, че тренират усилено и да се надяваме правилно.
Защото няма контрол над мисловния процес следователно няма синхрон между физиката и психиката, и колкото и да тренираш независимо къде тренираш и с кой, няма да се натренираш достатъчно за да разкриеш изтинския си потенцял, докато не се увладее вътрешния диалог. Представи си, че си едно радио, което не е настроено добре и се чуват много странични шумове включително и наченаци на песен. За да се настройм добре и да чуваме само песента трябва да се потрудим.

Сега ще попитате как да стане туй нещо?
Присъствие в сегашния момент!
Отговорът е прост, заменят се лошите мисловни навици с добри, днес мъничко, утре още малко, лека полека със себенаблюдение и самодизциплина, това е битка за цял живот затова не се заблуждавайте, а дейсвайте.

Друг важен детайл в тренировъчния процес е резултат от доста тренировки и се нарича - гордост. Който тренира лека полека трупа сила и е неизбежно да се възгордее. На изток битката с гордостта, (защото и тя е предразсъдък който ни хаби енергията) се изразява в шегите на учениците с майсторите преди сериозния тренировъчен процес, за да покажат, че не се вземат на сериозно, но вземат изкуството на сериозно. Тази традиция е предпазното средство, да не се възгордее човек. Ние не сме на изток и аз лично се шегувам както с мойте слабости така и с хорските. Не адресирам човека директно защото това би го обидило, адресирам слабостите като фактор който пречи.

Успех на всички!

6 коментара:

harsh каза...

h3l много добре пишеш, много неща си вадя, жалкото е че повече хора не четат, но на мен ми стига, че споделяш опита си. Благодаря ти.

harsh

Hei каза...

h3L какво друго да кажа, освен благодаря. В близките дни не можeх да тренирам именно заради натрапливите, гадни мислички, който ми пречеха на концентрацията, а все пак "power is nothing without control". Благодаря отново и се надявам скоро да се видим :)

AgentGenev каза...

procheti "The Power of Now" by Eckhart Tolle. Mnogo e vajno.

Mnogo dobre i v dylbochina e obqsneno tova za koeto govorish tuk.

Vlizai poveche na skype-a da exchange-vame info shoto qko sym zadylbal.

bushina каза...

Сигурно в "The Power of Now" by Eckhart Tolle казват колко е добре да присъства съзнанието в сегашния момент вместо да прожектира минали събития в бъдештето. Ще се шмугна в skype след месец. До скоро.

AgentGenev каза...

ne samo kazvat kolko e dobre ami davat mnoo dobyr metod kak da go postignesh

newage каза...

тук не взимаш под внимание факторът наречен ЧУЖД УМ в човека. Този външен провокатор, поставян в човека след 10-тата година на развитието му има една цел - да внедрява своите рационални разбирания, да прави от човека подчинено домашно животни, лесно за доене и управление. Вътрешният диалог в човека е негова дейност. Това е все едно да накараш един свръх бърз и ефективен компютър да работи цял живот на Бейсик - ето това е вътрешния диалог - превеждаме си цял живот света под формата на думи, общуваме с думи, вместо с директна информация, т.е. на асемблер.