петък, 28 декември 2007 г.

Огън!

Сигурен съм, че сте били до огъня и знаете колкото приятно топличко усещане се заражда.
Това с огъня е метафора :)
Примерно, имаме двама влюбени. За да им е топличко и двамата трябва да слагат "дърва" в
"огъня". Ако единия забрави и на двамата ще им стане студено.
Същото е с намерението, то е като огъня!
При тренировките, или в каквото и да е, щом са свързани много хора по еднакви критерий, предполага се, че намерението им е едно и също.
Колко от тези хора съзнателно слагат дърва в огъня ?
Примерно, колегите в университета не слагат, има места като хотели, банки и други бизнес институций, където повечето от хората слагат заради общата цел. Е, винаги има някой, който им виси на главата и следи дали слагат дърва, което си е кофти работа, ако не ти идва отвътре, все едно, ако не вложиш енергия, ще те мъмрят. Позагледайте се къде има организирано слагане на дърва и къде хората подмятат разни трески на моменти, за да има, уж някакъв огън?
Също индивидуалното слагане на дърва е много мощно. То се усеща, буквално, ако някой си е вложил сърцето и душата в нещо, няма как да не се предаде на другите хора. Не до там приятното нещо е, че ако някой много ентусиазирано се нерви или изживява някоя кофти емоция много силно, това ще се предаде на друите.
Да запалиш огъня сам, колкото е мощно толкова и трудно. Затова повече хора със сходен непреклонен стремеж към нещо, могат да запалят много по-силен и по мощен огън.
С няколко думи накрая, влгайте докато сте с приятелите си. Било то за удоволствие, или за работа. Помагайте си и се наслаждавайте на процеса.
Доста време съм тренирал сам и мога да оценя присъствието на другите. Благодаря Ви, че ми давате възможност да говоря за тези неща.

Палете огъня, сега му е времето :) Кой за какво ще си пали огън, сам може да реши, но бъдете сигурни преди да го запалите, защото ако го запалите и не го потдържате, ще Ви стане студено.

До скоро и успех :)

1 коментар:

Moonrage каза...

Много правилно казано. Ако на един сам човек намерението не му стига (както се получава при мен), когато се съберат 2ма или повече - магията става. Случва ми се сравнително рядко, но действително, като се събера с друг сериозен човек и двамата тренираме, се получава лудия прогрес. Свеж пример преди 2-3 месеца, когато отидох за 1 ден в Пловдив и тренирахме с три_цяло_и_14. Просто нямаше такъв ден. Луд ден стана. :) Много правилно наблюдение. Благодаря, че го сподели.