сряда, 18 юли 2007 г.

Балканиада!

Това е Йога събиране с цел популяризиране на изкуството. Ще се проведе този уеекенд в град Пловдив, античния театър. Разбира се ще има оценяване на отделните клубове, както и индивидуално. Аз няма да играя индивидуално. Доста хора ме питат какво е Йога, ям ли месо, медитирам ли и подобни штуротии.
Йога е система за развитие на човешкия организъм, която вклиючва физически, дихателни и мисловни упражнения. Какво ядем, няма нищо общо с йога, това си е строго индивидуално! Личното ми мнение е че оказва сериозно влиание на организма, ако искам да съм във форма не трябва да ям определени неща. Мисловните упражнения не са медитация, това са техники за концентрация. За медитацият знам, че е много силна техника и може да се практикува едва когато човек е увладял много физически, дихателни и мисловни упражнения. Навсякъде много се спекулира с медитацията с мудрите и с храненето на йогите. Гледам 1 книга в библиотеката, показали 80 мудри, 1 била за сърцето, друга да си бил по умен, 3та за зрението, 4та за по добър секс 5тата за еди кво си. Ще има да си кълчат пръстите хората и няма да постигнат никакви резултати. Защото Йога се играе при учител, информацията навсякъде е такава, че само да провокира хората да отидат в залата за да тренират, да усетят силата на движенията. Някой чул недочул нещо и хоп, айде да го публикуваме. Няма достоверна информация в интернет и на книжния пазар няма и да има скоро.
Та, малко се отклоних от темата за Балканиадата, но това е в отговор на въпросите които ми зададохте. Съветвам ви да си намерите учител който да ви учи по източен вариант, не само външна форма, ако ще външна форма идете на земна гимнастика.
Какво ще търся на балканиадата аз?
Ще помогна при отборното представяне на клубът и ще трупам опит. Ще се проведат редица лекций на различни теми с участници от другите балкански държави.
Това е. Успех на всички, ако имате възможност заповядайте в Античния театър, град Пловдив на 19, 20, 21 Юли.

Няма коментари: