понеделник, 2 април 2007 г.

Основата

Ето някой от основните принципи и методи. Горещто препоръчвам на хората които правят движения да се замислят над тези неща.

- Без контузии !!! Всяка такава ви връща назад.
- Правилната нагласа. Това е намерение за знание и развитие.
- Загрявката е най - важната част от тренировъчния процес. Вътрешните органи загряват по бавно от мускулите, това че не се виждат не означава че ги няма! Вътрешния взор на човек, това накратко е способността да се концентрираш и да усещаш муслулните групи по цялото тяло, от главата до петите. " Да се чувстваш в тялото си. "
- Дозиране! Много важен принцип. " Да знаеш кога да спреш. " Строго индивидуален, всеки човек е различен с различна натренираност и опитност, съобразявайте се със собственния си организъм и го слушайте.
- Почивката, и тя е част от тренировката. Правилно натоварване, правилна почивка. Това дава резултати, не да претоварим организма и да се чудим защо няма резултати пък уж тренираме яката. Това не дава сила ... силата идва с правилното дозиране.
- Да бъдеш - Warrior !? Това е възможно най-криворазбраното нещо. Да си Warrior означава да се бориш със слабостите си, не да подтискаш болката или да не мислиш за нея.
- Да бъдеш - Себе си !? Това е като да катериш връх с тежка раница, сам си, няма значение за какъв се мислиш или за какъв те мислят хората, няма я излишната суетня.
- Принципа на копиране. Така е в началото тези с по-малко опитност копират от тези с по- голяма, докато натрупат база за сръвнение и започнат да развиват личното си творчество.
- Самодизциплина е възможността да направиш нещо независимо от емоционалното ти състояние в момента.
- Бързите резултати идват когато не бързаме. По малко, но редовно.

Надявам се, всички които тренират да намерят по нещо полезно тук.

Успех !

За сега толкова, подробности в #artofmovement или на skype - t3h3lone

2 коментара:

Crysiss каза...

Правилно споменаваш за парадокса - за да стане нещо по-бързно не винаги е нужно да се бърза, другият подобен, особено приложим при тренировките е - за да се получи повече не винаги е нужно да работиш повече (както големите творци не се скъсват от работа, те в повечето време мързелуват и всичко се излива отведнъж...).

Аз Боеца в нас, не бих го нарекъл така защото има нещо полезно в това да забравиш и да потиснеш болката - не мислейки за нея ти даваш шанс на тялото ти да се оттърве от нея, като ти оставаш в по-добро настроение, но всичко по-горе е валидно само при положение, че потискането на й е част от възстановителния процес, по време на почивката. Повече за болката (топло, топло, написах го преди 15мин.) в моя блог.. тук!

bushina каза...

Това за болката е вид самовнушение за което говориш ти, то не лекува, изключва потока на нервномозъчни импулси до контузеното място и така, не я усещаш, но тя е там и очаквай ремисия.