сряда, 25 април 2007 г.

Какво ни спира?

Ех, доидохме си на думата а?
Премеждията които сапътстват човек през целия му живот са 4, това са невежеството, страх, сила, смърт ! До сега непознавам човек който да се е преборил със смъртта затова ще я оставим настрани.

Невежеството ?
Ах каква бола изпитвам докато говоря за това нещо нали и аз търся като всеки нормален човек, но преди да започна да търся съм тънал в предразсъдаци, комплекси, системно съм разрушавал организма и си. Викам си аз преди 2 години защо нищо нестава докато правя движения, защо всичко ме боли, по слаб ли съм от другите, какво става ... ?!
Отговора е много простичък, но колкото е простичък, толкова и хората са склонни да го подценяват - човек трябва да вземе решение за самия себе си дали ще се занимава със сериозни работи или с несериозни.
Най - трудното нещо е да вземеш решение и да знаеш какво изкаш! По едно време се сафересах и реших че ще тренирам. По онова време единственното което знаех е че докато правя движенията ме боли всичко значи не правя нещо както трябва. Давид Бел ги прави с лекота като у дома си, явно има нещо. В последствие разбрах че съм тръгнал по един път който хич не е лек. Да имаш търпението да загрееш, да си следиш организма, да насищаш движенията с емоция (енергия), да се провокираш за да се развиваш и да знаеш кога да спреш. Няма да разрушавам организма като го тъпча с разни алкохоли и димящи дракони (цигарите както им вика 1 приятел). Разбира се дозирано не вреди толкова, няма страшно ако някой си пиива лекичко или пуши на моменти, аз самия го правя. Няма да се земаме на сериозно все пак сме хора. Ще ям храната така че да ми доставя удоволствие, ще я дъвча добре, за да може организма ми да я смели лесно.
Ако можеше да се каже всичко с няколко думи бих избрал тези - Вървиш, колкото и да е трудно се наслаждаваш на процеса!
Като цяло да обобщим, невежеството е незнанието. Ти ако незнаеш, нямаш база за сръвнение, следователно това което го правиш може и да не е точно праилното нещо. Резултатите идват когато започнеш да водиш битка с невежеството. Как се води битката ли? Ееех ми как, проверяваш всичките думички дали са верни, не ги вземаш за чиста монета, като натрупаш опит то ще си покаже.
Ако нямаш желанието да се развиваш или ако ти изглежда много отвеяно и несериозно, този пост не е за теб недей да си губиш времето и да продължаваш нататък.


Стигнахме до Страхът!
Пфф ако невежеството боли за страха незнам, направо вкоченява целия организъм, сякаш жизнените процеси са решили да ударят 1 пауза.
Много неща се изписаха по разни форуми за страха. Аз няма да се впускам в сложни обяснения сигурен сум че всеки се е страхувал през живота си, някой даже живеят в страх през целия си живот. Тъжен факт но го има, хората които са ни учили през живота ни не винаги са ни учили на правилните неща. Даже са ни учили да се страхуваме като тях! (визирам моите родители, учителите ми от 1ви до 12ти клас и куп други хора). Никои или много малко от тези хора са говорили с нас за самочувствие, достойнство, уважение, отношението към другите, най-често тази думички са сапътствана с пари. " ето ти малко пари за самочувствие " Ха ха ха, незнаех че е толкова лесно да се сдобиеш със самочувствие. Извинявам се и продължавам!
Как да се преборим със страха ? Няма такава формула. И все пак ако имаше ...
Човешкото достойнство, това да не се срамуваш че живееш, самочувствието, това да уважаваш себе си на първо време, не да викаш " оле колко съм тъп " ако сбъркаш или забравиш нещо.


Аз съм до тук, боря се с невежеството и със страха, за Силата само съм чувал разни неща.
Например ако успее човек да се пребори с невежеството и страха той става силен, неизбежно е. Най страшното нещо когато някой стане силен е да се възгордее.
Възгордее ли се той се самозабравя и губи това което е постигнал. Така като нямам лична опитност мисля да спра до тук и да изчакам подходящ момент за да продължа по темата.

Благодаря за вниманието, лек ден и успех!

3 коментара:

harsh каза...

леле h3l все едно говориш за мен в тази статия, нещата над които си описал съм мислил доста време. Мерси намерих сходни погледи, ще се възползвам да извлеча нужното за мен .

- harsh

Rumen Dimitrov каза...

Благодаря, почувствах се много приятно след като прочетох поста ти... разбрах, че следваме едни цели и не съм тръгнал сам по пътя, който съм решил да следвам!

bushina каза...

Всички търсим, нека си помагаме за да е по лек пътят. Радвам се за вас момчета, успех.