сряда, 19 декември 2007 г.

За дишането !

От далече ще започна - знам, че е много трудно дишането и аз самия забравям на моменти :)

Първото нещо което трябва да научи практикуващия, е да слага палеца на лявата ръка под попадката на лявата плешката и да диша!

От там се стимулира един нервен плексус, който опасва от плешката под мишницата, през цялата лява половина на гръдния кош и стига до най долната част на коремната преса. Някой хора казват : "Оле-ле, боли ме сърцето като дишам!" . То сърце не боли, просто този нервен плексус, поради липса на профилактика, взема доста да свива дихателните мускули на гръдния кош и така се получават всевъзможни дискомфорти.

В началото някой може да не му стига палеца или да неможе да изкара лопадката и да го сложи под нея. БЕЗ НАСИЛИЕ ! Колкото може толкова. Утре, ще може повече.

Успех!

2 коментара:

jazzin каза...

темите, по които пишеш са полезни не само за тренировки, но и за постигане и поддържане на вътрешна хармония. все още не мога да задам конкретен въпрос... знаеш толкова много и хубави неща! много бих се радвала ако имаш желание да споделиш източници на информация - къде/какво четеш? можеш да ми пишеш на мейл, ако е по-удобно за теб - cocoad at gmail dot com намерих те, благодарение на николет, да си кажа ;] и благодарности за споделените дотук знания!

bushina каза...

Да си призная, не чета, само практикувам, йога, имам късмет, че човека, който ми преподава е учил на правилното място и има завършено знание за нещата. Тук просто споделям намерението си. Ще ти пиша скоро :)