петък, 21 декември 2007 г.

Алфа ритъм!

Тъй-тъй, много пробивни младежи ме разпитаха доста щателно за био ритъма и решиш да напиша есенцията на цялта работа в този пост.

През деня човек сменя 3 био ритъма. Ще говоря за най-важния, този който определя състоянието в което се тренира най-силно.

Алфа ритъм е сходно до сънното състояние, в него сме най-възприемчиви и концентрирани. Често да гледаш телевизор е да минеш в Алфа ритъм и точно това е идеята, когато си в Алфа ритъма да си възприемчив и да ти продават разни играчки. Доста подло .... !

Когато се събуждаме от сън сме в такъв био ритъм, опитайте се да се наблюдавате сутрин, как има едно спокойствие в главата и как нещата стават без усилие. Важното за практикуващия движения организъм, е волево да влиза в алфа ритъм. Това най-често става с добра почивка преди тренировката. Добрата почивка не е да седиш и да не правиш нищо, а да използваш удобна позиция на тялото и да разходиш вниманието си по мускулните групи и там където има дисконфорт, само да го задържиш, като един безпристрастен наблюдател на собственния си организъм. Това само по себе си освен, че е много добра настройка, може да смени био ритъма в АЛФА! Ако започнете да се прозявате случайно след подобна настройка и т.н., значи това е момента в който трябва да се тренира яко. Има много други тънкости как да се премине в Алфа ритъм. Знам, че в интернет е много трудно да се предава знанието и затова се надявам да се съберем лятото да потренираме.

Успех и разсъждавайте върху ритъма. Ще се отворят доста повече хоризонти :)

2 коментара:

v_dimitrov каза...

"Добрата почивка не е да седиш и да не правиш нищо, ами да използваш удобна позиция на тялото и да разходиш вниманието по мускулните групи и там където има дисконфорт, само да го задържиш, като един безпристрастен наблюдател на собственния ти организъм."

Само не разбрах какво имаш в предвид на текста в удебеления шрифт? :)
Благодаря и поздравления за знанията който имаш от йогата!

bushina каза...

Самия процес на задържане на вниманието, сам по себе си насища дисконфортното място с енергия, което го лекува до известна степен. Принципа е такъв, че където най-нямаме енергия, там отива на 1во място затова местата с дискомфорти по целия ни организъм индикират точно това, липса или просто нераздвижена енергия. Поекспериментирай и сподели впечетления. Следващия ми пост ще е точно за това, благодаря за отправната точка и успех.